На головну / Головні новини / КОЛИ ВІДКРИЮТЬСЯ ДИТСАДКИ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ – НЕВІДОМО
КОЛИ ВІДКРИЮТЬСЯ ДИТСАДКИ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ - НЕВІДОМО

КОЛИ ВІДКРИЮТЬСЯ ДИТСАДКИ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ – НЕВІДОМО

«Коли відкриються дитсадки в Липовій Долині?»,  – таке чергове запитання до влади поставили читачі нашої газети. Щоб почути на нього відповідь, редакція звернулася до начальника відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Юлії Шапран.

Нагадаємо, що 27 травня в інтернет-виданні «Липова Долина NEWS», а 5 червня в газеті «Наш край» ми повідомляли, що на засіданні постійної депутатської комісії селищної ради із соціальних питань було обговорено питання відкриття дитсадків у громаді і зроблено висновок, що дотриматися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти складно, а то й неможливо. Отже, дитсадки не відкрилися.

Минув час. Карантин у країні продовжено до 30 липня 2020 року. Не дивлячись на це, в деяких сусідніх та інших районах Сумщини дитсадки відкрили і вони працюють. У нас  все ще зачинені. Поки?  Про це запитали в Юлії Шапран.

– Питання  відновлення роботи закладів  дошкільної освіти знаходиться на контролі селищної ради та відділу освіти, молоді та спорту – сказала Юлія Олександрівна. – Вчора, 7 липня, ми одержали лист Міносвіти, відповідно до якого розпочато проведення опитування керівників закладів дошкільної освіти, метою якого є отримання інформації про рівень готовності закладів дошкільної освіти до відновлення роботи в умовах адаптивного карантину та після його скасування, дослідити потреби ЗДО в умовах пандемії та розробити ефективні заходи протидії СOVID-19 у закладах дошкільної освіти. Дане опитування триватиме до 17 липня 2020 року. Крім того, окремо буде проводитись опитування інших зацікавлених сторін – вихователів та батьків, терміни будуть повідомлені додатково. До кінця липня триває карантин. А з 1 серпня, питання відкриття дошкільних закладів у Липовій Долині буде знову винесене на обговорення.  В селах  кожного року дошкільні заклади в літній час не працюють, оскільки усі працівники перебувають у відпустках».

Отже, на запитання «Коли відкриються дитсадки в Липовій Долині?» відповіді ще немає.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page