На головну / ЖИТТЯ / ТРЕБА БЕРЕГТИ ВРОЖАЙ ВІД ПОЖЕЖ
ТРЕБА БЕРЕГТИ ВРОЖАЙ ВІД ПОЖЕЖ

ТРЕБА БЕРЕГТИ ВРОЖАЙ ВІД ПОЖЕЖ

Як повідомив редакції провідний інспектор Липоводолинського районного сектору Управління ДСНС України у Сумській області Вадим Нестеренко,  23 та 24 липня співробітниками сектору спільно з представником Липоводолинської районної державної адміністрації проведено об’їзд полів  сільськогосподарських підприємств, де проводиться збирання врожаю ранніх зернових культур та заготівля грубих кормів. Метою заходу були проведення  інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед працівників агропромислового комплексу для недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання, переробки врожаю та заготівлі грубих кормів, а також оцінка реального стану дотримання правил пожежної безпеки.

В ході об’їзду  встановлено, що сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами проведена робота для запобігання виникнення пожеж під час збору ранніх зернових, а саме: зернозбиральні комбайни в  переважній більшості мають іскрогасники, обладнані первинними засобами пожежогасіння, агрегати та рухомі деталі очищені від мазуту та соломи, під час роботи комбайнів у полі чергує добровільна пожежна команда на пожежному автомобілі.

Однак було виявлено ряд порушень правил пожежної безпеки, а саме: майже всі поля не мають протипожежних розривів, не обкошені та не оборані зі сторони доріг та лісу; хлібні масиви не розбиті на ділянки площею не більше 50 гектарів; попри обладнання зернозбиральних комбайнів іскрогасниками вихлопної системи, вантажні автомобілі здебільшого не мають іскрогасників. Крім цього не проведено технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, фермерські господарства здійснюють збирання врожаю на хлібних масивах площею понад 25 гектарів без чергування трактора з плугом на випадок пожежі.

Подібні нехтування правил пожежної безпеки можуть призвести як до виникнення загорання під час проведення робіт на полі, так і до розповсюдження пожежі на значні площі. Крім цього, аграрії, що нехтують правилами пожежної безпеки наражають на небезпеку як свої, так і сусідні господарства.

В свою чергу необхідно нагадати, що протягом 2019 року на території району пожеж на хлібних масивах не зареєстровано, проте відбулося 2 загорання зернозбиральної техніки, під час яких один комбайн пошкоджений частково, а інший знищений повністю. Загалом протягом минулого року сталося 4 пожежі на транспорті.

Липоводолинський районний сектор Управління ДСНС України у Сумській області звертається до працівників агропромислового комплексу з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання, переробки, зберігання врожаю ранніх зернових культур та заготівлі грубих кормів.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Після багаторазових ракетних і дронових атак оскаженілих рашистів на національну енергосистему, що призвели до дефіциту …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page