На головну / ГРОМАДА / ОСІННІЙ БЛАГОУСТРІЙ: АЛЬПІЙСЬКІ ГІРКИ, НОВІ РОЗАРІЇ ТА ВІЧНОЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ
ОСІННІЙ БЛАГОУСТРІЙ: АЛЬПІЙСЬКІ ГІРКИ, НОВІ РОЗАРІЇ ТА ВІЧНОЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ

ОСІННІЙ БЛАГОУСТРІЙ: АЛЬПІЙСЬКІ ГІРКИ, НОВІ РОЗАРІЇ ТА ВІЧНОЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ

Продовжується благоустрій населених пунктів Липоводолинської ОТГ. Нинішня осінь стала черговим етапом озеленення і благоустрою. Селищна рада закупила саджанці в ДП «Роменське лісове господарство» на суму 53,7 тисячі гривень за заявками в старостинські округи та в Липову Долину.

Провідний спеціаліст відділу архітектури та ЖКГ селищної ради Катерина Козін розповіла, що для осінньої посадки закуплено вічнозелені дерева та кущі: ялинки звичайні та голубі, туї,  різновиди ялівцю, самшит, бересклет, кипарисовик, а також барбарис, кизильник, троянди.  

В Липовій Долині працівники з благоустрою висадили саджанці, обладнали три альпійські гірки на центральній площі селища, на двох клумбах біля центру культури та дозвілля посадили троянди, підсипали землю і посіяли траву на двох великих газонах біля приміщення пошти. Висаджено 17 ялин біля кладовища на вулиці Роменській,  скельник  і туї – біля пам’ятного знака жертвам голодомору, підсаджено вічнозелені рослини в інших місцях, де вони не прийнялися або загинули чи викрадені (на жаль, буває й таке).

Селищна рада обладнала ще одну зону відпочинку в мальовничому куточку природи.  На невеликій території біля готелю на вулиці Роменській розчистили кущі, завезли землю, обладнали альпійську гірку і висадили вічнозелені рослини. Навесні тут планують встановити лавочки та впорядкувати алейки.

Осінній благоустрій відбувся також в усіх населених пунктах об’єднаної громади. За заявками старостинських округів їм завезено саджанці і в кожному селі вони висаджені.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

За воду в Липовій Долині доведеться платити  більше?

За воду в Липовій Долині доведеться платити  більше?

Про наміри підприємства ЖКГ підвищити тарифи повідомили в Липоводолинській  селищній раді. Вартість послуг зросте на …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page