На головну / Головні новини / «Завод Кобзаренка» взяв участь у розробці автономної машини розмінування
«Завод Кобзаренка» взяв участь у розробці автономної машини розмінування

«Завод Кобзаренка» взяв участь у розробці автономної машини розмінування

ТОВ «Завод Кобзаренка» спільно з Сумським стартапом EfarmPro  на основі шасі трактора Т-156 створили автономну машину для розмінування. Ширина робочого органу розмінування становить 3 м, агрегат може очищати до 1000 кв. м території за годину.

«Цю машину ми називаємо «народний розміновувач», народний, тому що на базі «народного» трактора Т-156, – каже директор «Заводу Кобзаренка» Дмитро Кобзаренко. – Основною метою цієї розробки є можливість українських аграріїв розміновувати свої поля самостійно, бо цей процес проходить досить довго за рахунок державних та дотаційних коштів. Розробкою машини займалися «Завод Кобзаренка» та Еfarm pro. Ми розробляли розмінувальний пристрій — ланцюгову фрезу і займалися переобладнанням трактора, а компанія Еfarm pro — віддаленим керуванням, тобто автоматикою, яка управляється з пульта».

За словами керівника підприємства, робочий орган машини виконаний з міцної сталі hardox, дистанційне керування обладнане автостартом, на випадок збою. Перший екземпляр виготовлено на базі трактора Т-156, але розробники готові адаптувати його під будь-який трактор, щоб відповідати потребам аграріїв.

Як зауважила міністерка економіки Юлія Свириденко, машина оснащена системою безпілотного управління і може розміновувати територію за заздалегідь заданою траєкторією. Завдяки системі точного землеробства, відстань між смугами розмінування складе лише 2 см.

В машині розмінування використані деталі повністю українського виробництва, це дає можливість її ремонтувати фактично в будь-якому місті. Також це підтримка українських виробників, робочі місця і додаткові податки до бюджету.

Наразі розробка проходить підготовку до сертифікації й після завершення всіх процедур її готові запустити у серійне виробництво. За попередніми розрахунками, українська машина коштуватиме суттєво дешевше, аніж іноземні аналоги подібного типу.

 

 

 

 

 

Про нас Наш край

Перевірте також

Аліна Бурик і Анна Кошарна – серед учнівської еліти України

Аліна Бурик і Анна Кошарна – серед учнівської еліти України

Добіг кінця IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, на якому гідно виступили юні представниці Синівської громади. …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page